DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

naše výrobky

Vítejte na stránce stajzalany.wbs.cz v sekci naše výrobky.

SYROVÉ KRAVSKÉ MLÉKO:

            Čerstvé kravské syrové mléko obsahuje všechny základní živiny: tuky ( 3,9%), cukry (4,7%), bílkoviny (3,4%), vitamíny B 12 je důležitý pro tvorbu červených krvinek a fungování nervového systému, vitamín A důležitý pro ochranu sliznic a zvyšuje odolnost proti infekcím. Dále obsahuje vitamíny  E, B1, B2, B6 a D a minerály (0,7%), mléko je jedním z nejbohatších zdrojů vápníku a fosforu. To že je mléko pro náš organismus stravitelné a využitelné, zajišťují především živé mikroorganismy v mléce, které zlepšují stravitelnost a využitelnost živin, organizují, tvoří a obnovují imunitu organismu, pomáhají neutralizovat a vylučovat škodlivé látky z těla a tím oddalují stárnutí organismu.

DOMÁCÍ JOGURT:

                             Jednou z hlavních předností jogurtu je jeho schopnost obohacovat střevní flóru, spolupůsobí i jako prevence onemocnění tlustého střeva a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, obsahuje mléčný tuk, vápník a fosfor, řadu vitamínů B, vitamin A i magnesium. Jogurt je vhodný i v případě laktózové intolerance, pomáhá zabraňovat střevní infekci. V neposlední řadě je třeba zmínit benefit ochrany pro kůži spálenou sluncem či eliminace nepříjemného zápachu z úst. Kolem a dokola, a pokud nebudeme dlouho chodit kolem „horkého mléka“, jogurt hlavně chutná.

DOMÁCÍ CECILÁČEK:

                 V přírodě nevídaný obsah přirozeně obsažených flavonoidů (anthokyaninů - antioxidantů ) budete jen stěží hledat u jiné rostliny než právě u arónie nebo chcete-li "černého jeřábu nebo černé jeřabiny", jak bývá lidově arónie nazývána. Domácí Ceciláček je tvarohový dezert (bobík)

FARMAŘSKÉ ČERSTVÉ SYRY:

                 Čerstvý tvarohový měkký až polotvrdý sýr.

ŽALANSKÉ PELETKY:

           Žalanské peletky se vyrábí s Korbačíkového těsta a jsou posypány bylinkamy. Korbáčky patří bezesporu mezi nejznámější tradiční sýry, jsou rozmanitou skupinou sýrů a u mnoha konzumentů se těší stále větší oblibě.

UZENNÉ MINI PAŘENIČKY:

                Historie těchto sýrů není úplně známá. O některých druzích jsou zápisy už z 6. století a někdy je vznik tažených sýrů úzce spjat s konkrétním zvířetem.

NALOŽENNÝ BALKÁNSKÝ SÝR V OLEJI:

              Sýr Balkánského tipu má širokou škálu použití při vaření i při konzumaci. V zemích svého původu je široce využíván pro ochucování jídel, ale také jako součást samotného jídla. Současně se dá i nakládat. Podává se jak s teplými pokrmy, tak i se studenými. 

SÝROVÉ DORTY

Sýrový dort Pažitkový:

Sýrový dort Česnekový: